Во Охрид се бараат сезонски работници

Шанкери,келнери ,готвачи и собарки се едни од најбараните кадри во хотелите и угостителските објекти долж езерото. И покрај тоа што според податоците на агенцијата за вработување околу 250 невработени лица имаат завршено средно угостителско сепак дел од нив не сакат да работат во овие дејности или пак не располагаат со потребните вештини и способности. Недостатокот од кадар угостителите го ...

⇐ DailyРепублика ⇒