Новото задолжување e преседан

Министерот за финансии Кирил Миновски. Новиот циклус на задолжување e програмиран по старата шема. Економските аналитичари стравуваат дека двојно поголемото задолжување од потребното има за цел исплата на сомнителни зделки. Тие велат дека е преседан техничка влада да презема дополнителни финансиски обврски додека се очекува составување на нова. Нова година, стара шема. Министерството за финансии ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒