Невработеноста во Грција во пораст

Невработеноста во Грција повторно порасна откако во последното ланско тримесечје достигна 23,6 отсто или за еден отсто повеќе од претходниот квартал. Грчката статистичка служба соопшти дека во периодот октомври-декември 2016 невработени биле 1,12 милиони луѓе, додека во третото тримесечје регистрирани се 1,09 милиони невработени луѓе. Грција има најголема невработеност во ЕУ поради финансиската ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒