НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони денари. Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒