НБРМ ја намали каматната стапка на благајнички записи

НБРМ на вчерашната седница одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи да се намали задополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони денари. Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на ...

⇐ DailyФактор ⇒