НБРМ: Kаматната стапка на благајничките записи помала за 0,25 процентни поени

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.000 милиони денари на 25.000 милиони денари, одлучи Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на Република Македонија (НБРМ).Како што соопшти НБРМ, ваквата реакција на монетарната политика е одраз на ...

⇐ DailyМКД ⇒