НБРМ и Бирото за развој на образованието потпишаа Меморандум за соработка во областа на финансиската писменост

Денес, во просториите на Народната банка на Република Македонија, гувернерот на НБРМ, г. Димитар Богов и директорот на Бирото за развој на образованието, г-ѓа Весна Хорватовиќ, потпишаа Меморандум за соработка во областа на финансиската писменост и други области во образованието. Двете институции ќе ја остварат соработката во полето на финансиската едукација преку изготвување политики, ...

⇐ DailyДенар ⇒