НБРМ и Бирото за образование потпишаа Меморандум за соработка

Гувернерот на Народната банка на Република Македонија (НБРМ), Димитар Богов, и директорот на Бирото за развој на образованието, Весна Хорватовиќ, денеска потпишаа Меморандум за соработка во делот на финансиската писменост и други области во образованието. Како што соопшти НБРМ, двете институции ќе вршат консултации за стратегиски прашања на национално и меѓународно ниво, ќе подготвуваат наставен ...

⇐ DailyРепублика ⇒