Наредната година ќе биде поставена првата цевка за гас во Штип

Наредната година ќе биде поставена првата цевка за гас во Штип. Ова, го најави штипскиот градоначалник Благој Бочварски, по средбата со директорот на Македонски енергетски ресурси, Благојче Котески.Првиот чекор што општината ќе го преземе е рестартирање на јавното претпријатие „Енерго Штип“, формирано за оваа намена и ревидирање на физибилити студијата за гасификација.- Ќе продолжиме со изработка ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒