Намален бројот на туристи во САД за прв пат од 2009 година

Бројот на туристите во САД е намален за прв пат од 2009 година, како и нивните трошоци, соопшти денеска американското Министерство за трговија, прнесува Франс прес. Минатата година “меѓународните посетители” биле за 2 проценти помалку во однос на претходната година, а потрошените пари од нивна страна бележат намалување од 1 процент на 245 милијарди долари. За 2017 година, сепак прелиминарните ...

⇐ DailyДенар ⇒