НАФТЕНА КАТАСТРОФА: Бунарите на САД ги „потонуваат“ цените

Американската WTI нафта се тргуваше под 45 долари за барел по четвртиот неделен пад на цените. Причината за енормниот пад се шпекулации дека рекорднот раст на производство на американските нафташи ќе ги поткопа настојувањата на ОПЕК да ја урамнотежи презаситеноста на понудата на пазарот. Цената на нафтените фјучерси се лизна најниско за 0,4 посто во Њујорк, после најдолгата рунда неделен пад од ...

⇐ DailyФактор ⇒