Надлежните ветуваат дека ќе ја штитат екологијата од рудниците

Директори од рударскиот бизнис, професори, како и претставници на министерствата за животна средина и за економија, апелираа денес до македонската јавност, дека без аргументи и стручни анализи, не треба однапред да се осудува потенцијалното отворање на нови рудници. Во близина на Гевгелија допрва треба да следуваат геолошки истражувања, кои ќе покажат дали таму воопшто има и колку е квалитетно ...

⇐ DailyТелма ⇒