МЗШВ: Ќе се обезбеди непречен откуп и дистрибиција на земјоделските производи

Непречен откуп и дистрибуција на земјоделските производи ветуваат од ресорното министерство по средбата со производителите и откупувачите. Утврдено е дека одреден број од откупувачите немаат соодвтени услови за складирање на овошните и градинарските производи што е спротивно со критериумите за извоз во странство. Од Министерството за земјоделство најавија изградба за неопходните капацитети и за ...

⇐ DailyМРТ ⇒