МТСП: КСС наместо да даде придонес ги бојкотираше седниците на ЕСС

Министерството за труд и социјална политика реагира на денешните обвинувања од Конфедерацијата на слободни синдикати дека не функционира социјалниот дијалог и Економско-социјалниот совет. Во реакцијата Министерството посочува дека во текот на 2016 и првата половина од годинава одржани се вкупно пет седници, а во втората половина од годинава, односно само за четири месеци, одржани се четири ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒