Архитектот, дизајнерот и футуристот – Жак Фреско почина годинава на 18 мај на свои 101 година. Многумина го сметаа за своја инспирација поради неговите ...
| | веќе видена

Ако не сте го направиле овој потег веќе до сега, ние ви предвидуваме дека во одреден момент ќе ги измерите добрите и лошите страни на дигиталниот свет- ...
| | веќе видена

Немањето работници ја загрозува Хрватска и економскиот раст. Ова е закана за опстанокот на компаниите. Постои песимизам дека нема да се зголемат платите, ...
сите 2 | | | веќе видена

Главниот и одговорен уредник на весникот на албански јазик „Лајм“, Исен Салиу во емисијата „Отворено студио“ на телевизија Шења, рече дека ако референдумот ...
сите 2 | | | веќе видена

Јапонски ,,Нисан” повлекува повеќе од 215 илјади автомобили и теренски возила во САД поради ризик од пожар, препорачувајќи возилата да се паркираат на отворено ...
сите 3 | | | веќе видена

Владата ги спушти критериумите откако го поништи првиот оглас за избор на авиопревозник кој треба да добие субвенции од државата. Телевизија 24 дознава дека ...
| | веќе видена

Овој закон ги утврдува компетентните власти, нивните надлежности, односно процесот на признавање на професионалните квалификации во Република Македонија, ...
сите 2 | | | веќе видена

„Ауди“ е првиот производител на автомобили што на купувачите во САД ќе им понуди технологија за комуникација на неговите возила со семафорската инфраструктура. ...
| | веќе видена

Почитувани,Во саботата на добро познатиот датум од минатото на СДСМ, 15 септември во Кавадарци гостин беше премиерот Заев. Меѓутоа наместо да го пречекаат ...
| | веќе видена