ММФ и СБ: Светската економија во 2017-та со просечен раст од 3,5 проценти

Меѓународниот Монетарен Фонд и Светска банка за првпат по економската криза излегоа со оптимистички прогнози за светската економија. За 2017-та година за сите земји членки на овие организации се предвидува позитивен економски раст. Македонија ќе има економски раст од 3,2 проценти што е над европскиот просек од 3 процентни поени. „Предвидуваме раст од 3,5 проценти за 2017-та а за 2018-та 3,6, што ...

⇐ DailyМРТ ⇒