ММФ очекува пораст на македонскиот БДП од 3,2 отсто

Македонската економија годинава ќе има пораст од 3,2, а следната од 3,4 отсто, предвидува Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во својата најнова прогноза. Според податоците до 2022 година, порастот на македонскиот БДП се очекува да се зголеми до 3,8 отсто. Во регионот највисок економски пораст од 3,7 отсто годинава ќе забележи Албанија, а најнизок Бугарија и Хрватска, со 2,9 отсто. ММФ објави и ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒