MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток на прст

Фото: MasterCard Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка којашто поседува сензор за отисок на прст. MasterCard, којашто обработува повеќе од 65.000 трансакции секоја минута во светот, објави дека ќе почне да ја употребува оваа картичка по успешно тестирање во Јужна Африка, пишува CNBC Технологијата функционира на ист начин како и системот на плаќање со мобилен телефон, односно ...

⇐ DailyБизнис Инфо ⇒