Марјан Ристески: Синдикалната чест не се брани со рекетари и полиција

Синдикалното движење во Македонија е во тотален колапс. Во моментов скоро и да не постои. Тенденцијата е преку закани и притисоци да се уништи и она малку што остана да згасне. Од една ваква состојба која моментално е присутна во ССМ постои опасност и оној мал број на работници кои се синдикално здружени да почнат да ја губат довербата во синдикатот. ССМ како најголем синдикат мора да претпри ...

⇐ DailyФактор ⇒