Македонските семејства ќе можат да заработуваат од “струја од покривите“!

Носењето на новиот закон за енергетика на Министерството за економија декларативно навестува дека Македонија се подготвува да им овозможи на граѓаните и на домаќинствата да продаваат струја и секако екстра да заработуваат. Системот наречен струја од покрив веќе на големо се применува во Европските држави Со овој системски енергетски проект овие европски држави преку законите се обрзуваат да ...

⇐ DailyСкопје 24 ⇒