На македонските аеродроми лани минале 1,8 милион патници

Вкупно 1.794.376 патници во 2016 година патувале преку двата македонски аеродрома, „Александар Велики“ во Скопје и „Св. Апостол Павле“ во Охрид, што е 15 отсто повеќе во однос на 2015-та, кога се евидентирани 1.560.381 патник, соопшти „ТАВ Македонија“.Компанијата наведува и дека е зголемен бројот на операции за 8,9 отсто, достигнувајќи вкупно 16.883 лета.- Задоволни сме што успеавме да постигнеме ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒