Македонската економија годинава ќе порасне 3,3 проценти, в година 3,7 отсто

Македонската економија ќе оствари раст од 3,3 проценти годинава, 3,7 отсто в година и до 4 проценти во 2019 година, предвидува Светската банка во најновиот јануарски извештај. Проекциите за земјава се ревидирани надолу во однос на претходните што Светската банка ги објави во јуни, и тоа 0,7 проценти за 2017 и 0,3 отсто за 2018 година. Според извештајот, во целиот Западен Балкан, регион во кој, ...

⇐ DailyДневник ⇒