Македонската берза со раст од 56,73% во 2017 година

Според податоците на Годишниот статистички билтен објавен од страна на Македонската берза прометот остварен за 2017 година изнесува 4.738.444.919 денари или 56,73 отсто повеќе во однос на 2016 година кога изнесувал 3.023.394.172 денари. Најголемиот дел припаѓа на класичното тргување 2.907.809.921 денари, потоа блок трансакциите 1.817.744.356 денари и јавните берзански аукции 12.890.642 денари. ...

⇐ DailyДенар ⇒