Македонците наскоро ќе може да заработуваат од струја на покривите

Носењето на новиот закон за енергетика на Министерството за економија декларативно навестува дека Македонија се подготвува да им овозможи на граѓаните и на домаќинствата да продаваат струја. Во државата не постојат законски услови што би овозможиле вишокот струја од обновливи извори да биде продаден на дистрибутерот на енергија. Во новиот предлог-закон за енергетика Министерството за економија ...

⇐ DailyДенар ⇒