Лирата вртоглаво тоне, само пезосот полош од неа

Турската лира падна на нов историски минимум. Падот на вредноста на валутата што траеше в текот на целата 2016-та продолжи и во новата година. Вчера валутата падна до историско дно во однос на доларот, со што стана најголем губитник меѓу светските валути во новата година и во моментов само мексиканскиот пезос е полоша валута. Само за првите осум дена на тргување во месецот, лирата изгуби 8,6% од ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒