Човек, кој упаднал во црква во едно гратче во американската сојузна држава Конектикат и украл електронска опрема во вредност од 3.000 долари, зад себе оставил ...
| | веќе видена

Македонските граѓани ќе добијат пониски камати за кредитите, а повисоки камати за штедните влогови, дури по влезот на земјава во Европската Унија – ветуваат ...
сите 21 | | | веќе видена

Градежната компанија „Бортас“ започнува нов проект за поддршка на сите микро, мали и средни претпријатија што се во потрага по сопствен деловен простор. ...
сите 11 | | | веќе видена

ЕБОР ќе насочи една третина од своите инвестиции во Србија во зелената економија Директор на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за Србија и Западен ...
сите 4 | | | веќе видена

Во пик на референдумската кампања – булдожер дипломатијата не мирува… Во Скопје, шефот на Пентагон, Матис и еврокомесарот Хан… Какви пораки донесоа? Бесплатно ...
сите 8 | | | веќе видена

Народната банка на Република Македонија (НБРМ), Министерството за финансии и Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО) го објавија конкурсот за ученици од ...
сите 15 | | | веќе видена

Ориентираната кон извоз швајцарска економија може да го објави најсилниот годишен раст од 2010-та година и покрај растечките глобални ризици, како ескалацијата ...
сите 5 | | | веќе видена

[freetext] “Евро-атлантската интеграција на Република Македонија несомнено е услов conditio sine qua non за воспоставување на атрактивен инвестициски амбиент, ...
сите 23 | | | веќе видена

Државната компанија што ги одржува автопатите и магистралите плати 5,46 милиони евра за битумен од типот 50/70 со кој треба да се крпат дупките на нашите ...
сите 15 | | | веќе видена

По тренбдот на останатите јавни органи, претпријатија и други установи, и дирекцијата на „Македонска пошта“ е на пат да биде служена со евтино кафе, чај и сок ...
сите 3 | | | веќе видена

next