Крива Паланка и Ќустендил ќе ги подобруваат туристичките услуги

Ќе се подобрува квалитетот на туристичките услуги во прекуграничниот регион преку зголемување на квалификациите и стимулирање на претприемништвото меѓу младите. Ова, како што беше речено вчера на прес-конференција, е целта на проектот од ИПА-програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Бугарија. Проектот ќе трае 15 месеци, а го имплементира здружението „Младински ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒