ИСКУСТВО ОД РАБОТА ВО ШТУТГАРТ: Овде работата се цени, а кукање нема

Во текот на 2015 година Матија Визјак(26) од Вараждин заминал од Хрватска во Штутгарт, со што си ја исполнил желбата да живее во странство. Вели дека изборот паднал на Германија, иако се двоумел меѓу Германија и Австрија заради сигурноста и висината на платите. Повеќе од две години работи во својата струка, во градежништво. „Градот е навистина прекрасен и има милион можности. Според мене ...

⇐ DailyФактор ⇒