Инфлацијата во САД падна на 2,1%

Потрошувачките цени во САД се зголемија за 2,1 отсто за период од една година во декември 2017-та година, пад на инфлацијата од 2,2 отсто во текот на еден месец порано, објави „tradingeconomics.com“. Податоците се покажаа дека се пониски отколку што се очекуваше во ноември, најмногу поради забавувањето на растот на цените на горивото. На годишна основа, цените на горивото се зголемија малку до ...

⇐ DailyДенар ⇒