Инфлацијата во Канада се забави повеќе од очекуваното

Инфлацијата во Канада во март се забави повеќе отколку што очекуваа економистите, бидејќи цените на облеката и прехранбените производи се намалуваат, пишува „Bloomberg“. Индексот на потрошувачките цени се зголемува со 1,6% на годишна основа во март. Во февруари инфлацијата во земјата беше 2%. Економистите анкетирани од „Bloomberg“, очекуваа забавување до 1,8%. На месечна база цените растат со 0,2 ...

⇐ DailyДенар ⇒