Како Икеа “манипулира” со купувачите

Како што Икеа ги освојувала пазарите во светот, така растела и побарувачката за останатите производи.Како што пишува Хафингтон Пост, над 75% од сликите на производите во каталогот всушност се компјутерски обработени фотографии, кои ги обработува компанијата CGSociety.Коментар од Икеа на оваа тема нема, ниту пак од CGSociety. Првата ваква слика излегла во 2006. Тоа била фотка од столицата ...

⇐ DailyВечер ⇒