Германија: 1.000 евра награда за тој што ќе најде работници!

( Фото: Thinkstock ) Во Германија сè уште има околу милион слободни работни места. Работодавците велат дека нема доволно кандидати за вработување. Во Германија никогаш не постоела толку голема побарувачка за работна сила како сега. „Шпигел“ во своето онлајн-издание пишува: „На радио, на плакати, на интервјуа, на интернет – компаниите очајно бараат нови работници. Целата економија е во подем, ...

⇐ DailyФакултети ⇒