Во Европа iOS расте побрзо од Android

Во ноември, декември и јануари „Android“ и „iOS“ продолжуваат да одземат од пазарниот удел од „Windows Phone“ на петте големи европски пазар (Германија, Франција, Велика Британија, Италија и Шпанија), покажуваат податоците на аналитичката компанија „ Kantar “ во анализата „Kantar Worldpanel Comtech“. „Apple“ сепак ја искористи слабоста на оперативниот систем на „Microsoft“ посилно отколку ...

⇐ DailyДенар ⇒