Еврообврзница од 500.000.000 евра

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година.Со издавањето на еврообврзницата која има рок на доспевање од седум години, министерот за финансии Драган Тевдовски вели дека ќе се покрива и дел од доизградба на железницата, автопатиштата, но и за ...

⇐ DailyВечер ⇒