Економисти: Новата еврообврзница лош знак за домашната економија

Издавањето на новата еврообрзница од половина милијарда евра на почетокот од годината, според економистите отвора сомнеж дека најверојатно не и оди добро на домашната економија. Се сомневаат дека има проблеми на приходната страна и околу собирањето на даноците, па затоа ланскиот и годишниов Буџетски дефицит мора да се покрива со нови кредити. „Доколку на полугодие ние имаме повторно да речеме ...

⇐ DailyАлсат ⇒