Економијата пред колапс – политичката криза ќе удри на стандардот!

Политичката криза удри врз економската активност. Единствено брзо надминување на неизвесноста може да ги ублажи последиците кои веќе се чувствуваат, предупредуваат економистите. „Ако политичката криза продолжи овие тенденции ќе бидат се посериозни. Доцнат субвенциите. Штом државата почнува да доцни како еден од големите работодавачи со своите обврски, синџирот е поврзан се до најситните компании ...

⇐ DailyДенар ⇒