Една одлука на Кина му зададе удар и го турна на дно биткоинот

Цените на биткоинот паднале повеќе од 30 отсто за два дена, откако Централната банка на Кина покрена проверка на бизнисите на своите најголеми платформи за тргување. Вредноста на биткоинот моментално е околу 760 долари, што е пад за околу 18 отсто во однос на завчера. Како што е соопштено на сајтот на кинеската централна банка, проверката на бизнис работењето на најголемите платформи, вклучувајќи ...

⇐ DailyФактор ⇒