За една година речиси 24.000 лица нашле работа

Стапката на невработеност во Македонија од 26,1 отсто колку изнесуваше во 2015 година лани падна на 23,7 отсто. Според најновите податоци на Државниот завод за статистика, од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија, вработени се 723.550, а 225.049 се невработени. Ако се спореди со годината претходно кога како невработени се воделе 248.993 лица, тоа значи дека за една ...

⇐ DailyДневник ⇒