За еден месец Македонија ја посетиле 50.000 туристи

Зголемување на бројот на туристи и ноќевања во ноември регистрира Државниот завод за статистика. Според податоците што вчера ги објави на својата веб-страница, ДЗС наведува дека во ноември Македонија ја посетиле 50.869 туристи што е зголемување за 15,2 отсто во споредба со истиот месец во 2016 година. Зголемување за 18,1 отсто има и кај бројот на ноќевањата, кои во ноември изнесувале 115.749. ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒