Доларот продолжува да паѓа - што го разниша од тронот?

Доларот паѓа во однос на кошничката со валути поради слабите податоци за потрошувачките цени и малопродажбата. Овие податоци во јуни доведоа до сомнеж во економскиот раст и го поттикнаа зголемувањето на каматите до крајот на 2017 година. За 0,36% падна доларскиот индекс до 95,385 поени. Шансите за зголемување на каматите до крајот на оваа година се помали од 50%. Еврото за нијанса се искачи ...

⇐ DailyФактор ⇒