Дијалог за унапредување на женското лидерство

Симбол на семејни вредности, присутна насекаде, најупорниот и најуспешен водач- лидер, жената речиси секогаш успева да ги постигне зацртаните планови и цели. Стереотипите во општетството сѐ уште имаат влијание, мал е бројот на менаџерки или политичарки, голем е бројот на жени во приватниот сектори помалку платени од мажите. Тоа мора да се смени- порачаа жените лидери во бизнисот на Глобалниот ...

⇐ DailyМРТ ⇒