Alibaba го надмина Amazon според пазарната капитализација

По 831 дена „Alibaba“ си ја поврати круната на најголемата светска компанија за трговија, макар и за кратко, соопшти „Bloomberg“. Кинескиот трговец на мало го надмина „Amazon“, додека акциите на американскиот гигант за малопродажба остануваат под притисок по разочараната добивка во вториот квартал и очекувањата за оперативна загуба во третиот квартал. Во меѓувреме, акциите на „Alibaba“ пораснаа ...

⇐ DailyДенар ⇒