10 рути во Европа, по кои може да тргне суперсоничниот транспорт Hyperloop

Суперсоничниот транспорт Hyperloop, кој се движи со над 1000 км / ч и поминува огромни растојанија во рок од неколку минути, може да минува низ 10 рути во Европа. Неколку земји од Стариот континент се заинтересирале за изградба на иновативниот транспортен систем на нивна територија. Тоа станува јасно од официјалното соопштение на една од компаниите кои работат на технологијата, американската ...

⇐ DailyСтандард ⇒