Александру Македонски (14 март 1854 – 24 ноември 1920) е романски поет романсиер, драматург и литературен критичар. Предвесник на локалната модернистичка ...
| | веќе видена

Мермерни плочки со знак „Версаче“, соба полна со шишиња алкохол, а во спалната вистинска секс-атмосфера: пригушено светло, розеви завеси, голем француски ...
сите 3 | | | веќе видена

Интересна анализа се појави на Јутубе која ја направил Џозев Писнети, во која се прашува „што би било кога би било“ и како денес би изгледала Југославија. Уште ...
| | веќе видена

Доколу Чаба Дер биде испорачан во Србија, тамошните истражни органи ќе ја истражуваат неговата вмешаност во исчезнувањето, а потоа и смртта на Небојша Каран од ...
| | веќе видена

Комеморацијата на актерот Михајло Јанкетиќ се одржа денеска, а сите српски актери со тага се простуваат од него. - Имаше исполнет живот, Светлана, Радомир, ...
| | веќе видена