И по второто гласање парламентот на Албанија не одбра претседател на државата

Албанскиот Парламент денеска не избра нов претседател на државата, бидејќи ниту еден кандидат не беше номиниран ниту во вториот круг на гласањето. Истата ситуација се случи и завчера во првиот круг на гласањето. Владејачката коалиција одби да именува нејзин кандидат за претседател со цел да покаже добра волја кон опозицијата. Претседателските кандидати во Албанија ги предлага група од најмалку 20 ...

⇐ DailyСпектра ⇒