(ВИДЕО) Грција под вода, има и македонски туристи во погодените подрачја

Освен Срби во Грција има и многу македонски туристи во местата погодени од невремето. Македонски туристи има во близина на селото Каламитци. На социјалните мрежи македонските туристи пишуваат дека Сарти и Торони се поплавени. Во меѓувреме се врши евакуација на туристи. Како е во Грција можете да видите од видеото подолу снимено денеска во Ситонија. Видео Христена Антовска Јованчева

⇐ DailyФактор ⇒