Убиство во центарот на Љубљана – Познат словенечки актер пронајден мртов во својот стан

Словенечкиот актер, Гашпер Тич е убиен во својот стан во центарот на Љубљана, а осомничено е 20-годишно момче кое е уапсено од страна на полицијата. Полицијата ја продолжува истрагата, но засега не открива детали за злосторството поради интересот на истрагата. Словенечките медиуми, повикувајќи се на извори од полицијата, пишуваат дека 20-годишниот осомничен сам се јавил во полиција и признал дека ...

⇐ DailyРепублика ⇒