Српските цариници запленија товар со оружје на ГП „Градина“

Како што се наведува во соооштението на Управата за царина, ноќеска биле откриени вкупно 80 цевки за воздушна пушка „Гризли 83-2“ со калибар од 5,5 милиметри и „Гризли стрикер“ со калибар од 4,5 милиметри, 80 кундаци за пушка, 10 гасни пиштоли „Зораки“ со калибар од 9 милиметри, 4.000 парчиња муниција за гасен пиштол, како и 70 оптички нишани. Оружјето е откриено во камион со регистерски таблички ...

⇐ DailyКурир ⇒