СРБИЈА: Масовно отпуштање на вработените во државните институции

Министерката за јавна администрација и локална самоуправа во Србија, Ана Брнабиќ денес објави дека во 2017 година ќе има бран на намалување на бројот на вработени во државните јавни претпријатија, кои сега изнесуваат 147.000 луѓе, и дека јавната администрација оваа година ќе се намали за околу 5.000 луѓе. Министерката за јавна администрација и локална самоуправа во Србија, Ана Брнабиќ ...

⇐ DailyMaxim ⇒