Србија бара заштита на своите амбасади од албански терористи

Засега не се размислува за повлекување на персоналот, но се разгледува активирање посебни планови… Министерството за надворешни работи на Србија побарало од одделни држави да го засилат обезбедуавњето на српските дипломатски претставништва, што според безбедносни информации, се потенцијални цели на албански терористи. Дипломатите во тие држави добиле прецизни инструкции дека мерките за безбедност ...

⇐ DailyРепублика ⇒